• Meniu
  • Kategorijos
  • Traškių ryžių ir zefyrų saldėsis


    Traškių ryžių ir zefyrų receptas kaip 2x2. Lengva pagaminti, mažai ingredientų, o vaikai juos labai mėgsta. Su pagaminta mase galima "žaisti" formomis...pvz. pasirinktinai pagal vaikų gimtadienio tematiką. Jie puikiai papuoš stalą arba tiks kaip "ačiū" atvykus į šventę.

    Ir dar vienas didžiulis pliusas šiam receptui - jis draugiškas vaikams. Puikus laikas gaminant kartu su vaikais....jiems juk patinka "tept lept" :)


    Reikės:
    100 g sviesto arba margarino kepiniams
    2 pokelių (300 g.) saldžių ryžių traškučių (OHO saldūs ryžiai)
    300-350 g zefyriukų (marshmallows) - geriausiai vienspalvių
    §§§
    maistinių dažų
    pabarstukų
    medinių iešmelių (perkirptų perpus)
    sausainių formelės
    šlakelio aliejaus
    kepimo popieriaus (kad neliptų prie rankų)
    kepimo skardos arba didelio ir žemo dubenėlio
    maistinių maišelių pakavimui
    lipnios juostos ar siūlų užrišimui


    Eiga:

    Puode (ant mažos ugnies) ištirpinti sviestą. Vėliau suberti zefyriukus ir maišyti kol ištirps. Čia reikia maišyti nuolatos, kad neprisviltų puodo dugnas. Kai masė pasidarys vientisa, reikia įpilti norimos spalvos maistinių dažų (tiek, kol gausite norimą spalvą). Gerai išmaišyti ir tuomet supilti saldžius ryžius. Masė bus lipni ir kuo toliau maišysit, tuo ji darysis klampesnė. Tačiau pasistenkite išmaišyti tolygiai.
    Kepimo skardą ištepkite plonu sluoksniu aliejaus. Sudėkite visą paruoštą masę. Uždenkite ją kepimo popieriumi ir gerai paspauskite, kad susilygintų ir užpildytų visus kepimo skardo kraštus. (Masės aukštis , kad būtų panašiai apie 2-3 cm.) 
    Apibarstykite pabarstukais. Paruoštą lipnią masę dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Praėjus laikui, su saisainių formelėmis, jau galima pjaustyti norimas formas.

    Patarimas: likučius, kurie liks iš išpjaustytų formų, drąsiai sulipinkite rankomis, gerai paplokite ir vėl išpjaukite. "Tešla" ypač lipni.
    Aš taip sunaudojau visą masę. Iš viso išėjo 23 širdelės. 
    Tuomet įbeskite medinius iešmelius ir įdėkite į maistinius maišelius. Apriškite. 
    Dar galite pririšti pvz. ir "Ačiū" kortelę :)


    Manieji keliauja į darželį :)

     Pakuokite, dekoruokite, dovanokite.

    xoxo Akvilė

    Traškių ryžių ir zefyrų receptas kaip 2x2. Lengva pagaminti, mažai ingredientų, o vaikai juos labai mėgsta. Su pagaminta mase galima "žaisti" formomis...pvz. pasirinktinai pagal vaikų gimtadienio tematiką. Jie puikiai papuoš stalą arba tiks kaip "ačiū" atvykus į šventę.

    Ir dar vienas didžiulis pliusas šiam receptui - jis draugiškas vaikams. Puikus laikas gaminant kartu su vaikais....jiems juk patinka "tept lept" :)


    Reikės:
    100 g sviesto arba margarino kepiniams
    2 pokelių (300 g.) saldžių ryžių traškučių (OHO saldūs ryžiai)
    300-350 g zefyriukų (marshmallows) - geriausiai vienspalvių
    §§§
    maistinių dažų
    pabarstukų
    medinių iešmelių (perkirptų perpus)
    sausainių formelės
    šlakelio aliejaus
    kepimo popieriaus (kad neliptų prie rankų)
    kepimo skardos arba didelio ir žemo dubenėlio
    maistinių maišelių pakavimui
    lipnios juostos ar siūlų užrišimui


    Eiga:

    Puode (ant mažos ugnies) ištirpinti sviestą. Vėliau suberti zefyriukus ir maišyti kol ištirps. Čia reikia maišyti nuolatos, kad neprisviltų puodo dugnas. Kai masė pasidarys vientisa, reikia įpilti norimos spalvos maistinių dažų (tiek, kol gausite norimą spalvą). Gerai išmaišyti ir tuomet supilti saldžius ryžius. Masė bus lipni ir kuo toliau maišysit, tuo ji darysis klampesnė. Tačiau pasistenkite išmaišyti tolygiai.
    Kepimo skardą ištepkite plonu sluoksniu aliejaus. Sudėkite visą paruoštą masę. Uždenkite ją kepimo popieriumi ir gerai paspauskite, kad susilygintų ir užpildytų visus kepimo skardo kraštus. (Masės aukštis , kad būtų panašiai apie 2-3 cm.) 
    Apibarstykite pabarstukais. Paruoštą lipnią masę dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Praėjus laikui, su saisainių formelėmis, jau galima pjaustyti norimas formas.

    Patarimas: likučius, kurie liks iš išpjaustytų formų, drąsiai sulipinkite rankomis, gerai paplokite ir vėl išpjaukite. "Tešla" ypač lipni.
    Aš taip sunaudojau visą masę. Iš viso išėjo 23 širdelės. 
    Tuomet įbeskite medinius iešmelius ir įdėkite į maistinius maišelius. Apriškite. 
    Dar galite pririšti pvz. ir "Ačiū" kortelę :)


    Manieji keliauja į darželį :)

     Pakuokite, dekoruokite, dovanokite.

    xoxo Akvilė
    . 27 January 2014 .

    No comments

    Post a Comment

    popular posts